Seglarträffar / Sail meetings

Sommarträffar 2014:

Sommarträff den 23 juli 2014

Årets FF-träff för St Anna/Gryts område föreslås bli i trakterna av Arkösund. Preliminärt träffas vi på Högholmen, ca 4 Nm NV om Arkösund, men väder och vind m.m. får avgöra lämplig plats den dagen.

Ett annat alternativ är Svartskogsskär, som ligger ca 6 Nm NNV om Arkösund, som också är en trevlig och bra naturhamn och klarar de flesta vindar. Jag har tänkt segla runt i området dagarna innan träffen för att rekognosera.

Platserna är valda med tanke på att få en välbesökt FF-träff på ostkusten med närhet för båtar från Stockholm, Södermanland och St Anna/Gryt. Nya FF-ägare och även gamla får ett bra tillfälle att snacka båt och segling m.m. och få en del tips om det mesta. Vi träffas ju för en trevlig samvaro och förhoppningsvis en fin grillafton.

Ni som planerar att komma på träffen bör gärna höra av sig till mig några dagar innan, för bedömning av platsbehovet. Vid fint väder kan det bli trångt. Ring även dagen innan för närmare besked, om platsen är ändrad.

Se sjökortskopia från kort 621. Bilden är hämtad från Lars Granaths eminenta bok Naturhamnar Landsort – Skanör, utgåva 2009, sid 83. Bilden är mycket bättre i boken och dessutom finns det lite mer information om öarna runt Högholmen. På sid 82-83 finns bild och text om Svartskogsskär, som har en bränning och undervattenssten i inloppet. Köp boken!

Väl mött i sommar
Sten-Åke Gewerths, tel: 070 – 624 28 57
FF60 JuanitaFler träffar 2014?

Intresseanmälan till sommarträff i Stockholms skärgård

Hej alla FF-seglare!

2012 startade FF-klubben ett nytt upplägg med försök till spontanträffar. Sommaren 2013 anmälde omkring tio FF-seglare sitt intresse men tyvärr blev det bara en spontanträff. Vid den träffen deltog fyra båtar. I år tar vi nya tag!

Hur ser era seglingsplaner ut för den kommande sommaren – kommer ni att vara i Stockholms skärgård? Vill ni komma på en ”spontanträff” med andra Fortissimobåtar?

När under sommaren skulle det passa dig och din besättning bäst? Anmäl dig/er om intresse finns för en träff. Inget är bindande. Vi träffas och har trevligt, tittar i varandras båtar och får nya fina tips. Därefter grillar vi gemensamt på en närbelägen klippa.

Skicka en intresseanmälan, gärna före midsommar, till ordföranden olof.nordellQoutlook.com (byt Q mot "snabel-a" när du mejlar) – anmälan är inte bindande. Ange ditt namn, FF-nummer, när du/ni är intresserade av en träff och om du kan ta emot e-post i båten. I annat fall skickar vi ett sms till det mobilnummer som står i medlemsmatrikeln (om du inte meddelar annat mobilnummer). Styrelsen skickar inbjudan via e-post eller sms till alla som anmält intresse.

Äldre träffar 1999 - 2014

Vilka platser de var på och vilka som var där kan du se här.