Badplattform med stege till FF

Utdrag ur FF-blad nr 72

Åsunda 13 januari 2005

Vi skickar här några foton och en beskrivning hur vi planerade och fick vår badbrygga tillverkad. Idag är vår badbrygga kompletterad med en 2-stegs stege ner i vattnet (ej på bild). Den stegen finns på Hjertmans och passar att skruva fast på badplattformen. Vi vet inte om alla har samma typ av räddningsstege som vi har samt om den är monterad på samma höjd.

Jag kapade av räddningsstegen efter inmåttning på skrovet och hade en mall av spånskiva och VP-rör (elrör). En detalj som är svår att se är det rör som invändigt går upp i stegens nederdel, sedan ett grövre rör mellan dessa som ligger utanpå röret på badplattformen. Genom dessa rör, det yttre och det inre, har jag borrat genomgående skruv och låst med mutter när båten låg i sjön, för att få bryggan i våg (har en tapp i bryggans hörn för att lyfta i). Om intresse finns så kan företaget i Sandviken malla av vår brygga nu under vintersäsongen.

Företag för tillverkning av plattform: Innovation i Sandviken AB, utför rostfria arbeten i Sandviken, tfn 026-27 00 08

Kompletterande stege: Hjertmans best nr 5870-450 = 2 steg ner i vattnet (vilket ej syns på våra foton).

M v h

Göran och Eva, FF 123, 026-29 06 95

Kommentar från Tekniska Kommittén:

Det här bör vara en praktisk lösning och utgör samtidigt ett svar på en av frågorna från FF-klubbens höstmöte där en deltagare frågade om det finns någon bra badstege att köpa till FF.

Lars-Anders Westlin

info@fortissimo.nu